sâmbătă, 24 martie 2012

IRISIN – MESAGER PROTEIC

IRISIN – MESAGER PROTEIC


O echipa condusa de cercetatorii de la Dana-Farber Cancer Institute au izolat un hormon natural din celulele musculare. Ei spun ca acesta serveşte ca un mesager chimic si este un candidat extrem de promitator pentru dezvoltarea unui tratament nou pentru diabet zaharat, obezitate şi cancer.

Dr. Bruce Spiegelman, biolog  la Dana-Farber, este autorul principal al raportului, postat ca o publicaţie on-line a revistei Nature.

Echipa de la Dana-Farber care a identificat irisin a dovedit ca acesta este situat în membrana exterioară a celulelor musculare.

Pentru a testa beneficiile irisin au fost injectati şoareci obezi, cu pre-diabet zaharat. Dupa 10 zile de tratament, soarecii au avut mai bun control al glicemiei şi a nivelului de insulina şi au pierdut putin in greutate. Deşi pierderea în greutate a fost mica, a declarat Spiegelman, hormonul irisin poate avea un mare efect atunci când este administrat pentru perioade mai lungi. Nu au existat semne de toxicitate sau efecte secundare, deoarece, de regula, creşterea nivelului de irisin este naturala, cauzata de efort fizic.

Aceasta inseamna ca hormonul irisin, fiind o substanţă naturală, este posibila crearea unor medicamente rapid, in maxim 2 ani.

Descoperirea a fost licenţiata de către Dana-Farber. Aceasta dovedeste ca obezitatea si lipsa activitatii fizice sunt implicate în dezvoltarea cancerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu