sâmbătă, 24 martie 2012

VITAMINA B17 - AMIGDALINA - LAETRIL TRATAMENT PENTRU CANCER?

VITAMINA B17 - AMIGDALINA – LAETRIL TRATAMENT PENTRU CANCER?

Laetril este un compus care a fost folosit ca tratament pentru persoanele cu cancer, la nivel mondial. Termenul "laetrile" vine de la laevorotatory şi mandelonitrile şi este folosit pentru a descrie o formă purificată a amygdalinului chimic. Amygdalin este un compus din plante care produce cianura, ingredient considerat activ în uciderea celulelor canceroase.

Laetril se găseşte în fructe si nuci, în principal. Se găseşte si în plante ca fasole Lima, trifoi şi sorg.

Denumirile de Laetrile şi amygdalin sunt adesea folosite unul în locul altuia, dar ele nu sunt acelaşi produs. Laetrile patentat în Statele Unite este diferit de la laetrile / amygdalin produs în Mexic.

Laetrile este un produs sintetic (facut de om) sub formă de amygdalin, în timp ce laetrile / amygdalin făcut în Mexic este un produs natural fabricat din samburii de caise zdrobite.

Compusul amygdalin a fost izolat pentru prima oară în 1830 şi a fost folosit ca un agent anticancerigen în Rusia încă din 1845. A fost ulterior utilizat in Statele Unite ca un tratament pentru cancer in anii 1920. Sub forma de pastile amygdalin s-a dovedit a fi prea toxic şi  compusul a fost oprit.

În anii 1950, ca urmare a informatiilor de non-toxicitate raportate dupa studiile clinice, forma sintetica de amygdalin a fost făcuta şi brevetata în Statele Unite ca Laetrile. Popularitatea dobândită în anii 1970 a compusului Laetrile ca agent anticancerigen unic şi ca parte a unui program de terapie metabolică s-a datorat si unui regim alimentar special, ce cuprinde doze mari de suplimente de vitamine, enzime pancreatice şi proteine ​​ce ajuta digestia acestor alimente. Prin 1978, 70.000 persoane, cu precadere din Statele Unite, au fost tratate cu Laetrile HAD.

Cianura este considerata principalul ingredient împotriva cancerului a laetrile. Doua alte produse  a amygdalin, prunasin (care este similar ca structură cu Laetrile) şi benzaldehida, pot fi, de asemenea, blocante ale celulelor canceroase.

Laetrile se ia pe gura (oral), ca o pastila, poate fi administrat prin injectare într-o venă (intravenos) sau muscular.

Studiile preclinice au fost realizate cu laetrile individual sau în amestec cu alte substanţe. Aceste studii au testat beneficiile laetrile împotriva cancerului, efectele secundare ale tratamentului cu acest compus, cum se descompune în organism şi modul în care el şi produsele de descompunere ale acestuia părăsesc corpul:

• O serie de 44 pacienţi trataţi cu laetrile în 1953 nu a putut demonstra beneficii prin administrarea acestui tratament;

• Într-o altă serie rapoartele de caz publicate în 1962, 10 pacienţi cu cancer metastatic au fost trataţi cu o gamă largă de doze de Laetrile intravenos. Principalele beneficii pe care le scoate in evidenta acest raport sunt ameliorarea durerii, reducerea dimensiunilor umflaturii ganglionilor limfatici metastazati. Aceste importante beneficii nu au fost urmarite pe termen lung deci nu se cunoaste pe ce perioada au durat acestea;

• Benzaldehida, care se produce din laetrile prin desfacerea lui dupa introducerea in organism, a fost testata in două serii clinice. Unii pacienti au avut un răspuns complet (dispariţia tuturor semnelor de cancer), în timp ce altii au avut doar o scadere a dimensiunii tumorii. Răspunsurile la benzaldehida au durat atâta timp cât tratamentul a continuat.

Toti pacientii au fost tratati anterior prin chimioterapie, raditoerapie si ulterior cu benzaldehida.

Aceste studii au fost sponsorizate de NCI, au fost făcute la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980 şi nu au inclus un grup de control pentru comparaţie. 

Ulterior au fost raportate alte doua studii clinice despre utilizarea laetril la pacienţii cu cancer:

• In primul studiu cercetatorii au descoperit ca amygdalin a cauzat foarte putine efecte adverse atunci când este administrat pe cale orală sau intravenos. Doi pacienţi care au consumat migdale crude în timpul tratamentului cu amygdalin au avut simptome de otrăvire cu cianură dezvoltate.

• În 1982, a fost facut un studiu de fază II cu 175 pacienţi care aveau cancer de san, de colon sau pulmonar si carora li s-a injectat Amygdalin WS timp de 21 de zile, urmat de terapia de întreţinere pe cale orală folosind doze şi alte proceduri similare cu cele din faza I de studiu. S-au folosit vitamine şi enzime pancreatice cat si un program prin care s-a inclus importante schimbari in dieta. S-au obtinut putine rezultate in distrugerea celulelor canceroase. La unii pacienti tumora a crescut.

Au fost raportate riscuri legate de laetrile. Efectele secundare ale laetrile sunt ca simptomele intoxicaţiei cu cianură. Acestea includ:
• greaţă şi vărsături;
• dureri de cap;
• ameţeli;
• culoarea albastră a pielii din cauza lipsei de oxigen în sânge;
• daune la ficat;
• tensiune arteriala foarte mica;
• probleme de mers pe jos din cauza deteriorarii nervilor;
• febră;
• confuzie mentală;
• moartea.

Efectele secundare ale laetrile par să depindă de modul în care este dat. Sunt mai multe efecte adverse severe, atunci când este administrat pe cale orală, decât atunci când se administrează prin injectare. Aceste efecte adverse pot fi crescute prin:

• consumul de migdale crude sau samburi de fructe zdrobite;
• consumul anumitor tipuri de fructe şi legume, respectiv telina, piersici, muguri de fasole şi morcovi;
• utilizarea de vitamina C.

U. S. Food and Drug Administration (FDA) nu au aprobat tratamentul pentru cancer cu laetril în Statele Unite ale Americii. Acest compus  este insa creat şi utilizat în tratamentul cancerului în Mexic. Compuşii Laetrile din Mexic, care este furnizorul principal, pot varia în puritate şi conţinut, in multe din ele au fost gasite substante daunatoare si bacterii, multe erau etichetate incorect.

2 comentarii:

  1. Scrieti numai minciuni pt a combate eficienta acestei Vitamine B 17 .
    Eu am un frate in laos , a avut cancer stadiul 3 , a comandat in SUA , aceasta vitamina ( capsule ) , tumoarea a regresat total .

    RăspundețiȘtergere
  2. cat a durat tratamentul si daca a mai luat si altceva ?

    RăspundețiȘtergere