sâmbătă, 24 martie 2012

DIETA PENTRU CANCER: SUN'S SUPA

SUN’S SUPA - supa de legume

Sun's Supa este numele dat unui amestec de legume şi plante aromatice care si-a dovedit eficienta ca tratament pentru cancer si alte boli, inclusiv sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA).

Au fost utilizate diferite versiuni de amestecuri:

  1. versiunea originala este un amestec de ciuperci Shiitake cu fasole Mung, Hedyotis diffusa si Scutellaria barbata (gura-lupului);
  2. amestec liofilizat din legume si ierburi selectate (DSV), vândut în Statele Unite, ca supliment alimentar. DSV contine urmatoarele ingrediente: soia, ciuperci Shiitake, fasole Mung, rosii, Scallion, usturoi, leek, linte, fructe de păducel, ceapa, ginseng, radacina de angelica, lemn dulce, radacina de păpădie, radacina de Senega, ginger, masline (nu negre ca sunt tratate cu soda caustica!), seminţe de susan, pătrunjel;
  3. legume congelate selectate(FSV), un amestec congelat de legume proaspete si ierburi, vândut în Statele Unite, ca un supliment alimentar. Acesta conţine legume şi plante la fel ca în DSV.


Amestecul de legume şi plante numit Sun's Supa a fost creat de Dr. Alexander Sun pentru tratarea cancerului. La mijlocul anilor 1980, Sun a creat amestecul pentru a trata o ruda diagnosticata cu stadiul IV, cancer pulmonar cu celule mici. Amestecul de ciuperci Shiitake, fasole mung, Hedyotis diffusa şi gura-lupului se crede că poate conţine ingrediente care blocheaza cresterea celulelor canceroase şi sunt de ajutor in cresterea imunitatii organismului, atacand celulele canceroase.

Exista rapoarte care arata  remisia completa a cancerului pentru mai mult de 13 de ani.

În 1995, Sun fost premiat pentru acest produs. În 1998, Sun a raportat la o reuniune ştiinţifică faptul ca acest produs brevetat a fost de mare ajutor pacientilor cu diferite tipuri de cancer.

Multe din legumele si ierburile selectate în Sun's Supa sunt utilizate de medicina traditionala chineza si contin fitochimicale ce lupta împotriva cancerului. Acestea includ inhibitori de protează substanţe cum ar fi, steroli de plante şi isoflavone. Aceste ingrediente blocheaza cresterea celulelor canceroase şi îmbunătăţesc modul în care sistemul imunitar al organismului ataca celulele canceroase, avand efecte semnificative împotriva cancerului la oameni. Unul dintre aceste ingrediente este ciuperca Shiitake (Lentinan). Aceasta ciuperca a fost utilizata pentru a trata bolile stomacului în Japonia şi după chirurgia cancerului de colon. Tratamentul cu Lentinan ajuta in cancerul de stomac. Pacienţii trăiesc mai mult şi au o bună calitate a vieţii. Lentinan nu poate fi uşor absorbit de catre organism din alimente, aşa că de obicei se administrează prin injectare.

Sun's Supa este mâncată, ca parte din dieta, fie in doze zilnice de 28 grame (1 uncie) din DSV (amestecat cu apa sau supa de altă natură) sau 280 grame (10 uncii) de FSV.

Rezultatele studiilor nu se compara cu informaţiile similare publicate de pacienţii care au primit supa lui Sun. Cei mai multi pacienti care au primit aceste amestecuri de legume au trait mai mult, au putut să efectueze mai bine activităţile de zi cu zi şi fie nu au crescut în greutate sau nu au pierdut in greutate. La unii pacienţi care au mancat Sun’s Supa aparitia unor noi tumori sau cresterea tumorilor au fost complet încetinite sau chiar au intrat in remisie completa.

Un studiu clinic randomizat (NCT00246727) cu pacienţi in stadiul IV sau IIIB de cancer pulmonar este acum in desfasurare.

Efecte secundare nu apar  la utilizarea acestei supe. Unii pacienti se simt balonati după ce mananca forma uscata, dar pacienţii care au mâncat amestec congelat nu au raportat acest lucru.

FDA nu a aprobat  Sun's Supa pentru tratamentul cancerului.

Faptul ca exista insa numeroase studii clinice, bine concepute, de testare a acestor amestecuri de legume şi plante aromatice ofera, se pare, certitdinea ca Sun's Supa este utilă în tratarea cancerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu