sâmbătă, 24 martie 2012

COENZIMA Q10 – completare

Coenzima Q 10 este un compus produs in mod natural de organism. Ea este, de asemenea cunoscuta sub alte denumiri: CoQ10., Q10,vitamina Q10, ubiquinone,ubidecarenone.


Celulele organismului utilizeaza coenzima Q10 pentru a face energia necesară pentru crestere si pastrarea sanatatii lor. Organismul utilizeaza, de asemenea, ca un antioxidant coenzima Q10. Un antioxidant este o substanta care protejeaza celulele de radicalii liberi. Prin protejarea impotriva radicalilor liberi, antioxidantii ajuta organismul impotriva cancerului.



Coenzima Q10 se găseşte în majoritatea ţesuturilor organismului. Cele mai mari cantitati se găsesc în inimă, ficat, rinichi, pancreas şi. cele mai scăzute în plămâni. Cantitatea de coenzima Q10 in tesuturi scade la oamenii mai în vârstă.


Coenzima Q10 a fost identificata, pentru prima data în 1957 iar structura sa chimica a fost descifrata în 1958 . Interesul în tratamentul cu coenzima Q10 pentru cancer a început în 1961, când a fost constatat faptul că unii pacienţi, bolnavi de cancer,au o cantitate mai mică de Q10 în sânge. Nivel scăzut de coenzima Q10 in sange a fost gasit la pacientii cu mielom, limfom, cancer de san, pulmonar, de prostată, pancreas, colon, rinichi, cap şi gât.


Studiile sugerează că coenzima Q10 ajuta sistemul imunitar să funcţioneze mai bine. Si din acest motiv, coenzima Q10 este utilizata ca tratament adjuvant de linia a doua pentru cancer,pentru a creşte şansele de vindecare.


Coenzima Q10 poate fi utilă în tratarea cancerului prin cresterea  imunitatii organismului. De asemenea, studiile sugerează că analogii de CoQ10 (medicamente similare cu CoQ10 ) pot impiedica cresterea celulelor canceroase în mod direct. Ca antioxidant, coenzima Q10 ajuta la prevenirea cancerului.


Coenzima Q10 este luată pe gura sub forma de pastile (tablete sau capsule).


Studiile pe animale au descoperit ca stimuleaza sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte cu anumite tipuri de cancer si infectii.Coenzima Q10 a ajutat la protejarea inimii animalelor de studiu carora le- a fost data doxorubicină (medicament anticanceros, o antraciclină care poate provoca leziuni ale muschiului cardiac).Studiile pe animale au demonstrat că analogi de coenzima Q10 pot opri din crestere celulele canceroase.


Un studiu randomizat pe 20 de pacienti a demonstrat ca aceasta coenzima Q10 protejeaza inima de daunele cauzate de doxorubicină (substanta administrata in chimioterapie). Rezultatele multor studii au arătat reducerea efectelor nocive ale doxorubicinei asupra inimii, prin administrarea de coenzima Q10.


CITITI MAI JOS STUDII EFECTUATE PE PACIENTE CU CANCER DE SAN METASTATIC SAU RECIDIVANT


Pacienţii din aceste studii clinice au primit, de asemenea, respectiv chimioterapie, radioterapie, chirurgie.


Nu au fost raportate reactii adverse grave datorate utilizarii de coenzima Q10. Cele mai frecvente efecte secundare includ următoarele:


• insomnie
• niveluri mai mari ale enzimelor hepatice
• erupţiile cutanate
• greaţă
• dureri în partea superioară a abdomenului
• ameţeli
• senzaţie de sensibilitate la lumina
• iritabilitate
• dureri de cap.
• arsuri la stomac.
• oboseala


Este important să verificaţi cu medicul dv. dacă coenzima Q10 poate fi utilizata.Anumite medicamente, cum ar fi cele care sunt utilizate pentru scaderea colesterolului, a tensiunii arteriale, glicemiei, reduc efectele induse de coenzima Q10. Coenzima Q10 poate schimba modul în care corpul foloseste warfarina (un medicament care împiedică formarea cheagurilor de sânge) şi insulina.


Coenzima Q10 este vânduta ca supliment alimentar şi nu este aprobată de FDA pentru utilizarea ca tratament de cancer.

2 comentarii:

  1. https://www.facebook.com/notes/lucian-toma/vindec%C4%83-te-de-cancer-cu-medicamentele-lui-dumnezeu-%C3%AEn-trei-s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2ni/508911412468625

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Consideri ca merita ....poti sa il editezi si sa il postezi pe blogul tau . Multumesc.

    RăspundețiȘtergere