sâmbătă, 24 martie 2012

VIRUSUL NDV – VACCIN CONTRA CANCERULUI

VIRUSUL NDV – VACCIN CONTRA CANCERULUI

 Virusul bolii de Newcastle (NDV) este un virus care cauzeaza multe tipuri de infectie la pasari. La om, NDV determina uşoare simptome asemănătoare gripei sau conjunctivită (o infecţie la ochi care este numita popular ochi de culoare roz) şi / sau laringita (o iritaţie şi edem al corzilor vocale, inclusiv a spaţiului din jurul acesteia).

Ca multe alte virusuri NDV infecteaza celulele (numite celule gazdă) şi atunci aceste celule incep a se replica (a face copii). S-a constatat ca replica NDV în celula canceroasa este mai rapida decat in celulele umane normale, putand  ucide celula gazdă. Pentru acest motiv, virusul este in continuare studiat ca tratament pentru cancer.


Primul raport din care a rezultat ca virusul NDV poate fi util ca tratament al cancerului a fost publicat în 1964. Timp de 20 de ani înainte de acest raport, vaccinul NDV a fost folosit pentru prevenirea bolii de Newcastle la păsări. In acest timp, s-a constatat ca determina cel mult afectiuni minore daca este utilizat la om. Acesta cauzeaza uşoare reacţii adverse la oameni insa, s-a constatat ca are capacitatea de a se reproduce cu până la 10.000 de ori mai repede in celulele canceroase umane decât in celulele umane normale, fapt ce a condus pe cercetatori in medicina complementara si alternativa să se uite mai atent la NDV ca la un tratament de cancer.
Există multe tulpini de NDV, şi acestea pot fi litice sau nonlytic. In celulele umane tulpinile lytice omoara membrana celulelor infectate exterior, avariind stratul de tesut. S-a constatat, prin studii pe oameni, ca tulpinile de lytic NDV pot distruge celulele canceroase direct. Ambele tipuri de NDV au fost folosite pentru a face vaccinuri impotriva cancerului si ajutarea sistemului imunitar.

Modul de administrare al NDV depinde de strategia utilizata.Acesta poate fi folosit pentru a infecta direct pacientul cu NDV sau pentru a face vaccinuri impotriva cancerului. Vaccinurile facute cu NDV  pot îmbunătăţi raspunsul natural imunitar la cancer al  organismului, facandu-l sa atace şi să ucidă mai multe celule canceroase decat daca NDV nu ar fi prezent.

Cercetatorii studiaza 3 moduri de a folosi NDV ca un tratament de cancer posibil:

Infectarea pacientului bolnav de cancer cu NDV. Acesta poate fi injectat direct in tumora, muscular, in venă (injecţie intravenoasă), sau în colon. Virusul poate fi de asemenea inhalat. Astfel NDV infecteaza celulele, incep sa se reproduca şi apoi distrug celulele canceroase prin deteriorarea membranelor, la exterior
Oncolysate vaccin. Vaccinurile sunt efectuate utilizând piese tratate cu Oncolysate a membranelor celulelor canceroase infectate cu NDV. Oncolysate pe bază de vaccinuri sunt injectate sub piele sau intravenos.
Total-cell vaccin Aceste vaccinuri sunt realizate folosind celulele tumorale ale pacientului, întregi, care sunt apoi infectate cu NDV. Celulele tumorale sunt introduse în vaccin in conditii de  laborator, astfel încât nu pot infecta pacientul. Total-celulele cu vaccinuri NDV sunt administrate prin injectare sub piele. 
In studiile preclinice (în laborator sau animale) facute cu NDV, în laborator, ulterior si pe om, s-a constatat ca virusul se multiplica in celulele canceroase umane cu mare rapiditate,mai mult decât în orice alt tip de celule.

 Unele tipuri de NDV sunt capabile sa ucida direct anumite tipuri de celule de cancer.

 Studiile clinice privind utilizarea NDV ca un tratament de cancer au fost efectuate în Statele Unite ale Americii, Canada, China, Germania, şi Ungaria. Mai jos sunt scurte descrieri ale aceste studii.

Studii prin utilizarea de vaccinuri Oncolysate:

patru studii clinice in Statele Unite,privind utilizarea NDV la pacienţii cu melanom metastatic tratati cu oncolysate.
două studii de fază a II-a NDV în Germania. Unele dintre studii au aratat ca pacientii care au participat la studiu au supravieţuit liberi de boală mai mult. Deoarece pacienţii au primit si alte tratamente, nu este clar dacă acesta supravietuire s-a datorat tratamentului cu oncolysates NDV.
Studii prin utilizarea Total-Cell Vaccinuri:

Cele mai multe dintre studiile clinice publicate privind vaccinarea cu celule întregi cu NDV au fost făcute în Germania. Cel mai mare studiu a fost facut în China. Cele mai multe studii au fost facute pe pacientii cu cancer colorectal, cancer de sân, cancer ovarian, cu celule renale  sau gliom malign. In toate studiile clinice a fost folosit acelaşi tip de NDV pentru a face vaccinuri.Unele dintre aceste studii au demonstrat supravieţuirea fără boală sau supravieţuirea mai mare la  pacienţii trataţi cu total –cell vaccin.În general, rezultatele arată că  vaccinul ajuta sistemul imunitar sa ucida mai multe celule canceroase. Se sustine ca da imunitate la cancer pe termen lung. 
Studii privind infectarea cu NDV (inclusiv MTH-68)

Cele mai multe cercetari cu privire la tratamentul pacienţilor cu cancer infectati cu NDV a fost făcute în Ungaria, folosind tulpina NDV MTH-68. Conform cercetatorilor, tratamentul MTH-68 a fost de ajutor pentru cei mai multi pacienti in aceste studii.
În Statele Unite, un studiu clinic de faza I a testat PV701, un alt tip de NDV. În acest studiu, 79 de pacienţi cu cancer avansat care nu au fost terapia convenţională de ajutor au primit injecţii cu PV701 în venă. Unii pacienţi au avut raspunsuri partiale la tratament, în timp ce alţii nu au avut nici o schimbare în starea lor.
 In concluzie: se sustine ca NDV determina sistemul imunitar al unei persoane sa creeze anticorpi impotriva virusului. Acesti NDV -anticorpi ar determina infectarea si uciderea celulelor de cancer in  care se multiplica, de preferinta, acest virus.Mai multe cercetari actuale inca studiaza aceasta terapie posibila in care s-au înregistrat rezultate promiţătoare.

Efecte secundare cauzate de NDV sunt uşoare până la moderate. După cum am menţionat apar simptome asemănătoare gripei, conjunctivită, laringita,dureri de cap uşoare, febră uşoară în ziua de vaccinare, mâncărime, umflarea şi înroşirea pielii la locul de injectare.

Vaccinarea cu virusul bolii de Newcastle nu este aprobată de Food U. S. and Drug Administration (FDA) pentru utilizarea ca un tratament de cancer în America. 

URMEAZA SA SCRIU IN SCURT TIMP  UNDE SE POATE URMA TRATAMENTUL SAU FACE VACCIN CAT SI COSTURILE IMPLICATE,  DEOARECE  INCA MAI ASTEPT NISTE CONFIRMARI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu